Mama celuilalt

Aş vrea să fiu… mama „celuilalt”.
Auzind realele supărări ale unor părinți revoltați că ceilalți copii (posibili infractori) și-ar însuși lucrurile dragilor lor, dezavuez opinia generală și asta deși în decursul anilor fii-miu a ajuns acasă mereu fără diverse lucruri. În câteva săptămâni am cumpărat vreo trei seturi de culori, pe care le-am şi personalizat la un moment dat. Degeaba!😂
Cu toate astea, simt nevoia să-i apăr pe aceia care contribuie la bunăstarea familiei azi cu o riglă, mâine cu un manual. Ce mai, lucruri de mare trebuință în casa omului!
Fiecare își vede copilul unic, deștept, frumos, cel mai cuminte, cel mai corect, cel mai bun, cel mai cel, iar ceilalți… sunt ceilalți, sunt aceia care îi iau ascuțitoarea, radiera, plastilina… Mereu ceilalți… Micuțul perfect nu rătăcește lucruri (n-are cum!), nu le uită, nici măcar nu împrumută nimănui nimic (că doar aşa a fost învățat) nu vine acasă cu nimic în plus, doar în minus. Ce să vezi, doar alții-i iau!
Spun toate astea pentru că, o bună bucată de vreme, și eu am fost mama copilului perfect, până mi-am dat seama că perfecțiunea este altceva: la vârsta asta e bucurie, joacă, lipsa grijilor. Când a venit perfectul fără pulover acasă, nu m-am gândit că celorlalți le-ar fi plăcut haina lui, când cămaşa lui avea nasturi mai puțini, nu puteam crede că printre ei este vreun colecționar de nasturi, deci perfecțiunea pentru aceşti micuți nealterați este legătura lor cu „ceilalți”, nu grija inventarului complet din care, evident, să nu lipseasca creionul roșu.
Așa că haideți să fim mame de ceilalți, nu numai de copii ideali! Nici noi nu suntem părinți perfecți!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s